Kaikki kiusaavat joskus. Toiset kiusaavat enemmän, toiset vähemmän. Töniminen voi olla kiusaamista, tai suora haukkuminen, tai mustamaalaaminen, ryhmästä poissulkeminen tai pelkkä juoruaminen.

Kuka meistä ei olisi joskus juorunnut?

Juorulta ei voi puolustautua, yhtä mahdotonta on sanoa oma mielipiteensä asiasta, kun kukaan ei useimmiten sano asiaa suoraan päin näköä. Silti juoruaminen voi satuttaa tosi pahasti, joskus jäljet voivat olla tosi pahoja.

Oletko sinä kiusaaja? Onko sinua kiusattu? Oletko nähnyt tilanteen, jossa jotakuta kiusataan? Puutuitko siihen, vai tuliko joku toinen väliin? Usein niin ei käy, sen kaikki tietävät.

Pitäisikö kiusaamiseen puuttua, ja millä tavalla?

Netin keskustelupalstojen avulla on kätevää pitää yhteyttä ystäviin ja tuttuihin, luoda uusia kontakteja maailmaan. Samalla ne antavat mahdollisuuden juoruamiseen, mustamaalaamiseen ja kiusaamiseen.

Kenen ystävä olet, kenet valitset ystäväksesi? Kuinka monta facebook -ystävää sinulla on ja kuinka monta heistä oikeasti tunnet?

Millainen maailma nettisivujen kautta avautuu? Maailma, jossa ikuista nuoruutta palvotaan? Entä vanhemmat, mikä on heidän suhteensa tähän kaikkeen? Ymmärtävätkö he nykyhetkeä, osaavatko he käsitellä sitä? Miten käy tunteiden, entä tunteiden hallinnan, kun ihmiset eivät kohtaa kasvotusten?

Tämä blogi kertoo näytelmästä Meganin tarina ja sen toteuttamisesta.  Näytelmä perustuu tosi tapahtumiin.